RIS & EFFIX slaan de handen in elkaar!

100001Real Internet Solutions

 

EFFIX MEER DAN OOIT ICT- EN NETWERKSPECIALIST
REAL INTERNET SOLUTIONS VOLUIT VOOR BEDRIJFSSOFTWARE

2017 dient zich alvast uitdagend en veelbelovend aan voor ICT-bedrijf EFFIX uit Waregem en software onderneming Real Internet Solutions (RIS) uit Kuurne.

Real Internet Solutions (RIS) heeft zich van bij haar oprichting in 1994 toegelegd op het ontwikkelen en aanbieden van bedrijfsspecifieke software en oplossingen voor internettoepassingen. Daarnaast beheerde RIS ook tal van toepassingen in verscheidene datacentra in Europa. Het aanbieden van bedrijfssoftware en webdiensten, alsook email- en hostingdiensten onder één dak was jarenlang de specialiteit van RIS. Het doel was steeds om one stop shopping te kunnen aanbieden aan ondernemers.

Het wordt de laatste jaren echter steeds meer duidelijk dat beide bedrijfstakken een specifieke aanpak vereisen. Niet alleen lokale dataopslag maar ook werken in de Cloud vereist een specifieke en performante ICT-infrastructuur.

Kurt Ghekiere (RIS): “Wij worden ons er meer en meer van bewust dat voor het ontwikkelen en implementeren van doeltreffende ICT-infrastructuren steeds meer gespecialiseerde kennis nodig is. Om ons in de toekomst volledig te kunnen toeleggen op onze corebusiness, met name de ontwikkeling van bedrijfssoftware, was het overlaten van onze infrastructuurafdeling aan onze bestaande partner EFFIX dan ook een logische stap.”

REAL INTERNET SOLUTIONS wil met haar e-Business (CRM/ERP) & e-Government (software voor Politie- en Brandweerdiensten) evolueren naar een dedicated provider van bedrijfssoftware voor de private sector en specifieke software voor overheden. “De toepassingen die door RIS Belgium worden ontwikkeld draaien lokaal of in de Cloud, voor deze technische ondersteuning blijven we beroep doen op onze partner EFFIX als specialist ter zake” vervolgt Kurt Ghekiere.

EFFIX Professional IT Solutions werd opgericht in 2002 en maakte reeds jaren terug de keuze om zich te specialiseren in ICT-infrastructuurdiensten voor de KMO. Zo levert EFFIX niet alleen hardware en servers, maar zorgt tevens voor een efficiënt mailverkeer, veilige internetverbindingen, back-up van data en (virtual) servers. Ook gespecialiseerde bedrijfsnetwerken behoren tot het aanbod van EFFIX, dat reeds vele jaren dergelijke diensten levert aan tal van klanten van RIS Belgium.

EFFIX wil zich blijvend onderscheiden door flexibiliteit, kwaliteit en betrokkenheid.

Geoffrey Vander Schelden (EFFIX):Proactief meedenken met onze klanten en hen correct adviseren met het oog op de ontwikkeling van hun business is de kern van onze ondernemingsvisie. Wij specialiseren ons al jaren in het bedenken en implementeren van de best mogelijke ICT-oplossingen voor ondernemingen in heel Vlaanderen. KMO’s kunnen bij ons terecht voor een totaalpakket aan ICT-diensten, van domeinregistratie, hosting en Cloud, tot complete (multisite-)netwerkstructuren.“

Werken in de Cloud heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. EFFIX was een pionier op dat vlak, dit zowel met het productaanbod van Microsoft als met eigen ontwikkelde oplossingen, en dit lokaal of in eigen datacentra.

“Werken in de Cloud is voor veel ondernemingen een bijzonder betrouwbare en kostenefficiënte werkwijze. Niettemin bekijken we steeds goed het businessmodel van onze klanten, omdat lokaal werken of een combinatie van lokaal met de Cloud in bepaalde gevallen nog steeds de betere keuze is.”  

De overname van de business unit INFRA van REAL INTERNET SOLUTIONS betekent een belangrijke opportuniteit voor EFFIX.

Hendrik Béatse (EFFIX): “Bedrijven zijn niet zo snel geneigd om over te stappen naar een nieuwe ICT-leverancier, omwille van de rompslomp die men daar (vaak ten onrechte) van verwacht. Met deze overname breiden we ons marktaandeel op een organische wijze uit. Ook geven we onze gezamenlijke klanten meer duidelijkheid omtrent onze rol en wat zij precies van ons mogen verwachten.”

EFFIX en RIS blijven ook in de toekomst als partners samenwerken bij het aanbieden van hun diensten aan de B2B-markt.

Het Network Operations Centre (NOC) van RIS wordt vanaf 6 februari 2017 overgebracht naar de burelen van EFFIX in Waregem. De vertrouwde Network Engineers van RIS blijven op post en verhuizen mee naar Waregem.

“Wij zijn heel erg blij dat we Simon en Kenneth aan ons bestaande team kunnen toevoegen. Met hun kennis en ervaring zullen zij ons team nog verder versterken, wat onze dienstverlening naar alle klanten alleen maar ten goede kan komen.”

 

EFFIX Group bvba

Zultseweg 10

8790 Waregem

+32 (0)56 98 00 11

www.effix.be

info@effix.be

 

 

Real Internet Solutions nv

Rijksweg 24

8520 Kuurne

+32 (0)56 32 50 27

www.ris.be

info@ris.be

 

Meer info?

Real Internet Solutions – Kurt Ghekiere – kurt.g@ris.be – 056 32 50 27

EFFIX Professional IT Solutions – Hendrik Béatse – hendrik.beatse@effix.be – 056 98 00 11