Ris Belgium bouwt CloudStorage nodes

Het stijgend success van de private Cloud Storage op lossing van Ris Belgium (FilePARTNER uit haar Cloud5 producten Suite) ligt aan de basis van de uitbreiding van de Cloud Storage space in de twee brusselse datacenters van Ris Belgium.

Het management en de INFRAstructuur business unit kozen voor een oplossing die :

gluster* zeer zuinig is in verbruik (aangezien de stroomkost nog altijd aanzienlijk is)
* onbeperkt uitbreidbaar met lage investeringskosten (Sata Disks 7200 RPM)
* Full redundant over twee datacentra
* Open source en geprüft (bewezen dat de oplossing werkt)
* Self Healing (bij uitvallen van een disk, of een volledige node diende het systeem automatisch volledig te herstellen)

Ris Belgium werkt sedert  4 jaar met e-Open voor de SAN infrastructuur, en het populaire Synology platform.
De keuze, na de field tests, is echter gevallen op het bestandssyteem GLUSTER. Een open source, distributed bestandssyteem dat in staat is om op te schalen tot enkele PetaBytes aan opslag en duizenden clients. Het is een bestandssyteem met modulair, stackable design, en een unieke NO-metadata server architectuur.

Dit garandeert een betere performantie, linieaire schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Het NOC van Ris Belgium bewaakt de storage pool door middel van het Zabbix/Nagios monitoring platform.

In een eerste fase wordt 72 Terrabyte uitgerold in DCDIE (Diegem, Brussel), die dan over dark Fibre connectie wordt gesynchroniseerd met 72 TerraByte in DCZV (Zaventem, Brussel).
In een tweede fase wordt de Cloud Storage in DCKUU (Kuurne, Kortrijk) aangepakt.

Info ? Contacteer het NOC op +32 56 321516 of mail naar sales@ris.be.

Uw backups via het private File Partner direct beschikbaar, altijd en overal !

Ris Belgium biedt via zijn Cloud5 producten gamma MASSA OPSLAG aan op een private space, onze FILE PARTNER. FILE PARTNER kan U best vergelijken met een DROPBOX systeem, webbased of via een APP op uw desktop of laptop geïnstalleerd.

Naast de basis FILE PARTNER oplossing is er tevens een FILE PARTNER PLUS oplossing.
Door middel van een vaste gebruiker met vast paswoord hebt U via https://file.cloud5.be toegang tot uw backups. U bepaald zelf de retentie, U download uw backups en kan die op alle tijdstippen terug opladen via uw controlepaneel software.