De Rudder Storage

Magazijnbeheer, een uitdaging …

Ris Belgium automatiseert het magazijn bij De Rudder Transport, Kuurne

Ris Belgium heeft rond de jaarwisseling een nieuw order ‘receptie’ en order ‘picking’ systeem in dienst gesteld in de magazijnen van Nv De Rudder Transport.
Deze oplossing is gebaseerd op de mERP toepassing van onze partner Xpansa Group uit Wit Rusland.

Ris Belgium zet daarmee een eerste grote Warehouse Management oplossing neer voor een bedrijf dat naast Transport activiteiten tevens groeit in de Supply Chain Industrie. De hardware keuze werd Motorola, intelligente scanners gebaseerd op het Androïd 4.1 O.S.

Wat waren de uitdagingen voor de ERP Partner - WMS oplossing  ?

De Rudder Transport kon een contract maken met een grote distributeur van bevestigingsmaterialen. In het kort dienden meer dan 4,000 producten over meer dan 3,000 europaletten worden overgebracht van het magazijn van de klant naar dat van De Rudder Transport te Kuurne. Tijdsbestek : 3 weken !

Het project management van Ris Belgium en het management van NV Transport De Rudder dienden zich te focussen op volgende bullet points :

  • het facturatie proces
  • het optimaliseren van de magazijnruimte en de logistiek
  • het simulaatn verwerken van goederen voor diverse eigenaars
  • het versenellen van workflows om goederen van/en naar het magazijn te verplaatsen
  • aanmaken van jobs voor vaste werknemers en seizoensgebonden arbeiders

Het bedrijf besliste deze uitdaging in de bestaande Odoo 8 (ERP Partner) CRM/ERP oplossing op te nemen en stelde een deadline aan het team van Ris Belgium : één maand !

Welke oplossing werd geleverd ?

Vraag van de klant was tegelijk eenvoudig en complex !

“We hebben een oplossing nodig die via een derde partij inbound en outbound digitale besdtanden aanleverd (via FTP), en dat van verschillende klanten en verschillende product eigenaars. We willen een gebruiksvriendelijke oplossing die ons moet toelaten de bergijpen waar we de goederen moeten plaatsen in ons nieuw magazijn, en ze er ook terug uit te halen op vraag van onze klanten ” 

De opdracht

De moeilijkste opdracht voor de analysten en de project managers van Ris Belgium waren daarbij het uitdenken van een mobiele flexibele oplossing op de Motorola Scanpistolen, gebruik makende van het Androïd 4.1 Operating Systeem en volledig geïntegreerd in Odoo 8 (ERP Partner)

De Motorola toestellen zijn de uietrst robuuste professional MC3200 en dehandige duizendpoort MC40 !

De import/export modules werken via het vertrouwde .CSV formaat over FTP

Contact : projects@ris.be  (Kurt Ghekiere)

Cloud5 producten:

  • MAILPARTNER (EXCHANGE)
  • CRM/ERP PARTNER